Konferencja jest adresowana do przedstawicieli wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej – członków zarządów, działów prawnych, Administratorów Bezpieczeństwa Informacji, przyszłych Inspektorów Ochrony Danych oraz osób odpowiedzialnych za zabezpieczenie danych zgodnie z RODO.
Organizatorem spotkania jest Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców.
Wydarzenie odbędzie się pod patronatem honorowym Prezesa UODO, a także patronatem Centrum Kształcenia Podyplomowego Uczelni Łazarskiego.
Z ramienia Uczelni Łazarskiego z prelekcją wystąpi dr Magdalena Rycak, kierująca studiami podyplomowymi <link 2918>Ochrona danych osobowych i zarządzanie bezpieczeństwem informacji</link>, a także <link 1611>Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych – kadry i płace</link>. Prezentacja dr Rycak dotyczyć będzie ochrony danych osobowych w rekrutacji pracowników.
W programie wydarzenia zaplanowano poniższe tematy:
<ul><li>Ochrona danych osobowych z punktu widzenia podmiotów gospodarczych</li><li>Dane osobowe w ujęciu prawno-praktycznym. Zarządzanie problematyką danych osobowych w przedsiębiorstwie sektora spożywczego<ul><li>Umowy z kontrahentami – najczęstsze ryzyka i dobre praktyki</li><li>Adtech, Programmatic marketing, Chatbots – wdrożenie algorytmów AI/ML, korzystanie z cookies, third-party cookies – analiza prawna oraz etyczna treści i technik marketingowych</li><li>Dane osobowe jako waluta w relacjach z klientami i kontrahentami</li><li>Ochrona danych osobowych w rekrutacji pracowników</li></ul></li></ul>
Więcej informacji o wydarzeniu znaleźć można na stronie <link https://www.pfpz.pl/konferencja-on-line-pt-przemysl-zywnosciowy-a-ochro… Federacji Producentów Żywności</link>.
14 kwietnia 2021 r. odbędzie się konferencja online pt. „Przemysł żywnościowy a ochrona danych osobowych", której organizatorem jest Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców.