Języki obce nie tylko umożliwiają zdobycie lepszej pracy czy studia zagraniczne. Angielskiego uczą się już prawie wszyscy, dlatego warto zwrócić uwagę na inne języki. Dopiero dzięki ich dobrej znajomości można naprawdę poznać kulturę innego narodu. Właśnie z tego powodu podczas Dnia Języków zorganizowaliśmy dwie fascynujące podróże kulinarne – do Japonii i na Sycylię. Dzięki Mikołajowi Krasuskiemu, mistrzowi przyrządzania sushi, wszyscy mogli przyjrzeć się, jak powstaje ten azjatycki przysmak, a potem go skosztować. Maki i Nigri okazały się prawdziwym hitem! Pani Anna Sydoruk przygotowała natomiast wraz ze studentami olive condite, spaghetti alla Norma, cannoli siciliani oraz espresso. Było pysznie, aromatycznie i ciekawie, ponieważ warsztatom kulinarnym towarzyszyły opowieści o sycylijskiej mafii, mowie ciała Włochów i o tym, co warto zwiedzić. Czekamy na kolejny taki dzień!
Drugie rosną w siłę – relacja z Dnia Języków
